Ψηφιακή Υπογραφή

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου διαθέτει Δωρεάν «ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ» στα μέλη του

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου διαθέτει στα μέλη του, δωρεάν ψηφιακή υπογραφή στο πλαίσιο του νέου έργου  «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Επιχειρηματικότητας»  της  Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος το οποίο θα διαθέσει  δωρεάν  270.000 ΨΥ, στις επιχειρήσεις.

Η αίτηση απόκτησης γίνεται από την  εφαρμογή που βρίσκεται στη διεύθυνση  https://services.businessportal.gr/ με τους κωδικούς Γ.Ε.ΜΗ της επιχείρησης.  

Από το μενού  επιλέγουμε «Διάθεση ψηφιακής υπογραφής», Υποβολή αίτησης, Ταυτοποίηση Χρήστη.

Προϋποθέσεις  απόκτησης ΨΥ επιχείρησης: 

  • Εγγεγραμμένη στο ΓΕΜΗ 
  • Η νομική τους μορφή είναι Α.Ε, ΕΠΕ, ΙΚΕ, Ο.Ε. και Ε.Ε.. 

Ενέργειες που πρέπει  να προβεί η επιχείρηση αφού συνδεθεί στο παραπάνω link:

  • Επιλογή Φυσικών Προσώπων για Διάθεση Ψηφιακής Υπογραφής 
  • Αίτημα Προσθήκης Νόμιμου Εκπροσώπου (Καταστατικό) 
  • Ιστορικό Επιλογής Φυσικών Προσώπων 
  • Ιστορικό Αιτημάτων Προσθήκης Εκπροσώπων 
  • Οδηγίες Χρήσης 

Επιλέγοντας το κουμπί «Συνέχεια Επιλογής ΦΠ»

Πλεονεκτήματα ψηφιακής  υπογραφής: νομική  ισχύ ισοδύναμη με την ιδιόχειρη υπογραφή, απόλυτη ασφάλεια,  αυθεντικότητα, εγκυρότητα εξοικονόμηση χρόνου, μείωση κόστους,  διασυνοριακή ισχύ που συνεπάγεται την  εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, συμμετοχή σε διαγωνισμούς του Ελληνικού Δημοσίου, αποφυγή επίσκεψης στο ΚΕΠ, κ.λ.π.

Η ψηφιακή υπογραφή που παρέχεται από το Επιμελητήριο Ηρακλείου  είναι  άυλη χωρίς χρήση USB  token οπότε  ο δικαιούχος μπορεί να υπογράψει από οποιοδήποτε  σημείο του πλανήτη και αν βρίσκεται μέσω του κινητού τηλεφώνου του.

Τμήμα εξυπηρέτησης και υποστήριξης της διαδικασίας έκδοσης Ψηφιακών Πιστοποιητικών και άυλης Ψηφιακής Υπογραφής από την ΚΕΕΕ, λειτουργεί στέλνοντας ticket πατώντας το  “Αίτημα Υποστήριξης”  ή  στο  τηλεφωνικό κέντρο 210-2201960 με ωράριο 07:00 έως 22:00 μ.μ Δευτέρα έως Παρασκευή και Σάββατο 08:00 έως 16:00 μμ. πλην αργιών.

Σημαντικές  πληροφορίες  για επίλυση τυχόν αποριών θα βρείτε στο «Συχνές Ερωτήσεις».  Καθώς και στο Εγχειρίδιο Χρήσης Αιτήσεων Ψηφιακής Υπογραφής.
 

 

info-icon

Ψηφιακή υπογραφή

Υπεύθυνη: Καπετανάκη Σοφία

Τηλ:+30 2810247028

Email: kapetanaki@ebeh.gr

Τμήμα Διοικητικού - Οικονομικού