• 18/03/2023

11ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ στο ΔΕΚΚ -  Ξεκίνησαν οι  επιχειρηματικές συναντήσεις

11ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ στο ΔΕΚΚ -  Ξεκίνησαν οι  επιχειρηματικές συναντήσεις

forum
Στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ) ξεκίνησε στις 09.00 το πρωί του Σαββάτου 18/3 η κορυφαία εκδήλωση της τοπικής οικονομίας, καθώς άρχισαν οι συναντήσεις για την προώθηση των τοπικών προϊόντων στα Κρητικά ξενοδοχεία και Δίκτυα Διανομής.

Το σπουδαίο επιχειρηματικό γεγονός για την Κρήτη άνοιξε τις πύλες του στις 9.00 το πρωί και αναμένεται να διαρκέσει έως τις 16.00.

Περιλαμβάνει επιχειρηματικές συναντήσεις για τη διάθεση φρέσκων και μεταποιημένων κρητικών αγροτικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και στην τοπική αγορά, μέσω των δικτύων διανομής – super market, καθώς και συναντήσεις  με  βιοτέχνες, μεταποιητές και άλλων προϊόντων που σχετίζονται με τον τουρισμό (πχ εξοπλισμός), ώστε να δοθεί η ευκαιρία επέκτασης της συνεργασίας και με άλλους τομείς της τοπικής οικονομίας, πλην του αγροδιατροφικού.

Στόχος της προσπάθειας, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου το 2012 είναι να βοηθήσει τη συνεργασία ξενοδόχων και αγροτών, επαγγελματιών, βιοτεχνών, μεταποιητών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των Κρητικών ξενοδοχείων και της ευρύτερης τοπικής αγοράς από την ντόπια αγροτική παραγωγή - δίνοντας την ευκαιρία και στους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν τα γνήσια προϊόντα της Κρητικής διατροφής – αλλά και να στηριχθεί η συναφής με τον τουρισμό επαγγελματική /βιοτεχνική δραστηριότητα.

Μέχρι το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθούν περισσότερες από 18.200 συναντήσεις  ανάμεσα στους 218 παραγωγούς / μεταποιητές και βιοτέχνες  και τους εκπροσώπους 230 ξενοδοχείων και δικτύων διανομής.

Το 11ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ διεξάγεται σε συνεργασία με τα άλλα τρία Επιμελητήρια της Κρήτης, τον Παγκρήτιο Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων και τους Ξενοδόχους της Κρήτης, υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και της Περιφέρειας Κρήτης.

Εκτός από τις επαγγελματικές συναντήσεις που πραγματοποιούνται δωρεάν, για όσους δήλωσαν εγκαίρως συμμετοχή,  το ΦΟΡΟΥΜ περιλαμβάνει, επίσης έκθεση Κρητικών Προϊόντων και γευσιγνωσία. Παράλληλα, λειτουργούν στον χώρο περίπτερα των Δήμων Ηρακλείου, εκπρόσωποι των οποίων ενημερώνουν για τις δράσεις στήριξης του πρωτογενούς τομέα που έχουν αναλάβει.

«Είμαστε περήφανοι για αυτή την πρωτοβουλία γιατί διαπιστώνουμε ότι η ανταπόκριση είναι κάθε χρόνο μεγαλύτερη, γεγονός που αποδεικνύει ότι υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον για συνεργασία μεταξύ ξενοδόχων και εκπροσώπων δικτυών διανομής με παραγωγούς και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων» ανέφερε εκ μέρους των διοργανωτών ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης.