• 11/10/2022

12/10/2022 ΟΜΙΛΙΑ: FORTH ─ H2B HUB Open Science, 2ος κύκλος

12/10/2022 ΟΜΙΛΙΑ: FORTH ─ H2B HUB Open Science, 2ος κύκλος

Ο 2ος Κύκλος Ανοιχτών Ομιλιών από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), συνεχίζεται την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και ώρα 19.00, σε συνεργασία με το H2B HUB του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (ΕΒΕΗ), στον χώρο του, στο κέντρο του Ηρακλείου (Κορωναίου 14, 3ος όροφος).

Θα μιλήσει η Δρ. Μαρία Μακριδάκη, επικεφαλής του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας, Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/ ΙΤΕ και ο Δρ. Βασίλης Μπίνας, Συνεργαζόμενος Ερευνητής του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ και Συνιδρυτής της spin off του ΙΤΕ, PCNanomaterials.

Θέμα: «Η Ανάπτυξη μέσα από την Επιστήμη» Περιέργεια – Έρευνα – Ανακάλυψη - Αξιοποίηση

Ποιο είναι το μονοπάτι που οδηγεί μία καινοτόμα ιδέα από το επιστημονικό εργαστήριο και την πολυετή έρευνα  στην εμπορική αξιοποίηση; Ποιες Δομές μπορούν να βοηθήσουν τον ερευνητή που καλείται να μπει στον κόσμο του «επιχειρείν»;

Ποιοι κίνδυνοι παραμονεύουν στην πορεία προς την εμπορευματοποίηση; Πώς προστατεύεται η ερευνητική ανακάλυψη; Τι σημαίνει διανοητική ιδιοκτησία και γιατί είναι απαραίτητη η προστασία της;

Ποιες είναι οι πηγές χρηματοδότησης και πώς τις προσεγγίζουμε;

Τί σημαίνει «Μεταφορά Τεχνολογίας» και ποιοι οι φορείς που την υποστηρίζουν;

Τις απορίες μας θα απαντήσει η Δρ. Μαρία Μακριδάκη, Επικεφαλής του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας του Δικτύου ΠΡΑΞΗ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας.

Θα παρουσιαστούν εξαιρετικά Επιτυχημένα Παραδείγματα εμπορικής αξιοποίησης της έρευνας που διεξάγεται στο ΙΤΕ, με την ίδρυση καινοτόμων εταιρειών spin off!

Ο Δρ. Βασίλης Μπίνας, ερευνητής στο ΙΤΕ και Συνιδρυτής της Εταιρείας Τεχνοβλαστού του ΙΤΕ, PCNanomaterials, θα βρίσκεται κοντά μας για να μας περιγράψει βήμα-βήμα την πορεία, από το εργαστήριο Διάφανων Αγώγιμων Οξειδίων και Διατάξεων, μέχρι τη δημιουργία του προϊόντος, την ίδρυση της εταιρείας, τις βραβεύσεις, και τη χρηματοδότηση που τη βοήθησε να αναπτυχθεί.  Η “PCN Materials ΙΚΕ” παράγει φωτοκαταλυτικά υλικά που έχουν την ιδιότητα, με την βοήθεια ορατού φωτός, να αποδομούν αέριους ρύπους και να καταπολεμούν παθογόνους μικροοργανισμούς σε αέρια φάση και σε υγρά απόβλητα.

Για την παρακολούθηση της εκδήλωσης απαιτείται δήλωση συμμετοχής: https://www.eventbrite.co.uk/e/435322720977

Επικοινωνία με το H2B HUB:  2810333629, sportokalidis@ebeh.gr