• 22/09/2022

Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Ηρακλείου - «Open Mall Heraklion»

Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Ηρακλείου - «Open Mall Heraklion»

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου και ο Δήμος Ηρακλείου υλοποιούν την πράξη «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Ηρακλείου».  Η περιοχή παρέμβασης της πράξης είναι η περιοχή που περικλείουν οι οδοί: Ζωγράφου - Χατζημιχάλη Γιάνναρη - Έβανς (μικρή)- Αβέρωφ και οι οδοί Γιαννιτσών, Τσικριτζή και Θεοδοσάκη.

Στόχος της Δράσης είναι η ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική.

Κάθε σχήμα «Δήμος-Επιμελητήριο» στην Ελλάδα θα υλοποιήσει ένα σύνολο συνεκτικών και αλληλένδετων παρεμβάσεων που

  1. θα αναβαθμίσουν τη λειτουργικότητα και αισθητική της περιοχής παρέμβασης και 
  2. θα οργανώσουν την οικονομική δραστηριότητα που αναπτύσσεται εντός της περιοχής αυτής, με υιοθέτηση και χρήση έξυπνων εφαρμογών.

Το έργο του Επιμελητήριου Ηρακλείου περιλαμβάνει:

  • τεχνικές εργασίες αναβάθμισης των προσόψεων των εμπορικών καταστημάτων &
  • πλατφόρμα ενίσχυσης τοπικής επιχειρηματικότητας μέσω υπηρεσιών αλληλεπίδρασης, ενίσχυσης πιστότητας και επιβράβευσης επισκεπτών.

Μέσω της υλοποίησης της δράσης «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» αναμένονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα αποτελέσματα: αναβαθμισμένο και σύγχρονο αστικό περιβάλλον, βελτιωμένη προσβασιμότητα, βελτιωμένη αστική εμπειρία μέσω της χρήσης έξυπνων εφαρμογών για εξοικονόμηση ενέργειας και βιώσιμη κινητικότητα, ενισχυμένη τοπική ταυτότητα, αυξημένη επισκεψιμότητα των καταστημάτων της περιοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στο τηλ: 2810333629 ή στο email: euprojects@ebeh.gr 

Σχετικά αρχεία:

Φυλλάδιο

Αφίσα

Ενημερωτικό #1

Ενημερωτικό #2

Ενημερωτικό #3