• 07/08/2023

Βασική Εκπαίδευση Δοκιμαστή Παρθένων Ελαιόλαδων. - Έναρξη: 13/10/2023

Βασική Εκπαίδευση Δοκιμαστή Παρθένων Ελαιόλαδων. - Έναρξη: 13/10/2023

Ένα μοναδικό στο είδος του σεμινάριο που καλύπτει την Βασική εκπαίδευση Δοκιμαστή Παρθένων Ελαιολάδων, εφαρμόζοντας τα προβλεπόμενα από τον οδηγό του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (COI/T.20/Doc. No 14) για την επιλογή, αρχική εκπαίδευση και ποιοτικό έλεγχο των δοκιμαστών παρθένου ελαιολάδου,, διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Επιπλέον το σεμινάριο θα καλύψει θεματολογία που σχετίζεται με τον ελαιοτουρισμό και την πρόσφατη ελληνική νομοθεσία για τα Επισκέψιμα Ελαιοτριβεία.

Απευθύνεται σε επαγγελματίες του ελαιολάδου, της εστίασης και του τουρισμού αλλά και ιδιώτες που επιθυμούν να αποκτήσουν την σχετική γνώση και "Δίπλωμα βασικής εκπαίδευσης Δοκιμαστή Παρθένου Ελαιολάδου".
Το σεμινάριο περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση με δοκιμές πρότυπων δειγμάτων, έχει διάρκεια 46 ώρών και διεξάγεται σε συνεργασία με το διαπιστευμένο κατά ΕΣΥΔ και αναγνωρισμένο από το ΔΣΕ, Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτης ΑΣΡ.

Στο σεμινάριο θα εφαρμοσθούν τα προβλεπόμενα από τον οδηγό του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (COI/T.20/Doc. No 14) για την επιλογή, αρχική εκπαίδευση και ποιοτικό έλεγχο των δοκιμαστών παρθένου ελαιολάδου. Επιπλέον το σεμινάριο θα καλύψει θεματολογία που σχετίζεται με την προβολή και την επικοινωνία του ελαιολάδου καθώς και τις παρεχόμενες υπηρεσίες στα επισκέψιμα ελαιοτριβεία (απόφαση 7531/12-4- 2023)

Περιλαμβάνεται θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση με δοκιμές πρότυπων δειγμάτων και διεξάγεται σε συνεργασία με το διαπιστευμένο κατά ΕΣΥΔ και αναγνωρισμένο από το ΔΣΕ, Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτης ΑΣΡ.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο δεν απαιτεί προηγούμενη εμπειρία στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου.

Διαβάστε περισσότερα στον ακόλουθο σύνδεσμο: Βασική Εκπαίδευση Δοκιμαστή Παρθένων Ελαιόλαδων. - Έναρξη: 13/10/2023 (katartisi.gr)