• 14/10/2024

Επιμελητήριο Ηρακλείου: Νέες προοπτικές για τις κρητικές επιχειρήσεις μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος συνεργασίας με την Τουρκία

Επιμελητήριο Ηρακλείου: Νέες προοπτικές για τις κρητικές επιχειρήσεις μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος συνεργασίας με την Τουρκία

Επιμελητήριο Ηρακλείου: Νέες προοπτικές για τις κρητικές επιχειρήσεις μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος συνεργασίας με την Τουρκία

Σημαντική ευκαιρία για τις επιχειρήσεις της Κρήτης ανοίγεται μέσω της συμμετοχής του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Türkiye-EU Business Dialogue II" (TEBD II). Το πρόγραμμα, με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ, στοχεύει στην ενίσχυση των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας.

Η πρωτοβουλία αυτή, σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο του Beypazarı, φιλοδοξεί να δημιουργήσει γέφυρες μεταξύ των επιχειρήσεων της Κρήτης και της τουρκικής αγοράς των 84 εκατομμυρίων καταναλωτών.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, τόνισε: "Πρόκειται για μια στρατηγική κίνηση που ανοίγει νέους ορίζοντες για τους επιχειρηματίες μας. Προσφέρουμε στις τοπικές επιχειρήσεις τη δυνατότητα να διευρύνουν τις δραστηριότητές τους στην αναπτυσσόμενη τουρκική αγορά."

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

•           Εξειδικευμένα σεμινάρια

•           Επιχειρηματικές αποστολές και B2B συναντήσεις

•           Συμβουλευτική υποστήριξη

•           Ανταλλαγή τεχνογνωσίας

•           Δικτύωση με τουρκικούς επιχειρηματικούς φορείς

Τα οφέλη για τις κρητικές επιχειρήσεις αναμένεται να είναι πολλαπλά, συμπεριλαμβανομένων νέων συνεργασιών, ενίσχυσης της εξωστρέφειας και απόκτησης εμπειρίας στις διεθνείς αγορές.

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου, με περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας, παραμένει πρωτοπόρος στην υποστήριξη της επιχειρηματικής ανάπτυξης και εξωστρέφειας στην Κρήτη.