Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας το διήμερο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας το διήμερο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε το Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στη διευρυμένη ελληνική αγορά, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας (ΟΑΚΑ) στις 27 και 28 Μαΐου 2022, με στόχο τη διασύνδεση της Κρητικής Διατροφής με την ευζωία, τον αθλητισμό και τον αθλητικό Τουρισμό

Στο κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός  συμμετείχαν περισσότεροι από 110 εκπρόσωποι ξενοδοχείων, Super Market, Δικτύων Διανομής, Delicatessen και εστιατορίων, οι οποίοι συναντήθηκαν με 118 παραγωγούς - μεταποιητές τροφίμων από την Κρήτη και είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα, κάνοντας το πρώτο βήμα για τη μελλοντική απευθείας συνεργασία μαζί τους.
Στη διάρκεια του διήμερου Φόρουμ πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 12.000 προκαθορισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις (Β2Β) μεταξύ των δύο πλευρών, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, καθώς και παράλληλες δράσεις για γνωριμία με τα κρητικά προϊόντα.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί συνέχεια του άκρως επιτυχημένου Παγκρήτιου Φόρουμ που πραγματοποιείται τα τελευταία δέκα χρόνια στην Κρήτη, ανήκει στο Επιμελητήριο Ηρακλείου και από το 2016 αγκαλιάστηκε και από τα άλλα τρία Επιμελητήρια της Κρήτης.
Φέτος υλοποιήθηκε για πρώτη φορά και εκτός Κρήτης με την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού. Έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τους συμμετέχοντες υποψήφιους αγοραστές, καθώς δεν υπάρχει αντίστοιχη πρωτοβουλία σε πανελλαδικό επίπεδο και άνοιξε νέους διαύλους για την έξοδο των κρητικών προϊόντων σε νέες αγορές.

Το Παγκρήτιο Φόρουμ στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Διευθυντών Ξενοδοχείων και με τη στήριξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ), της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ κορυφαίος χορηγός της διοργάνωσης ήταν η αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines. 

Κατά την έναρξη του Παγκρήτιου Φόρουμ ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης επισήμανε «Οπωσδήποτε είναι σε όλους «ξένο» να υλοποιείται μια τέτοιου ύφους διοργάνωση εντός μιας εμβληματικής αθλητικής εγκατάστασης και μάλιστα εκτός των ορίων της Κρήτης, αλλά με έντονο κρητικό άρωμα παντού! Ο αθλητισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη σωστή διατροφή, η οποία έρχεται σε απόλυτη αρμονία με το περιβάλλον και τα προϊόντα της κρητικής γης, παγκοσμίως γνωστά για την ποιότητά τους και την ανυπολόγιστη θρεπτική αξία τους. Έχουμε ανάγκη από νέα ερεθίσματα υπέρ του ευ ζην. Η Κρήτη μπορεί και πρέπει να πρωταγωνιστήσει σε κάθε επίπεδο στην μεγάλη αυτή προσπάθεια εδραίωσης μίας άλλης νοοτροπίας για τους Έλληνες πολίτες που θα κάνει την Ελλάδα ολόκληρη διεθνές παράδειγμα υγιεινής διατροφής και αθλητικής κουλτούρας. Στο άκουσμα της είδησης πολλοί ίσως σκέφτηκαν ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί ή δεν θα έχει αντίκτυπο ένα τέτοιο εγχείρημα. Αν δεν πιστέψεις όμως βαθιά στην αξία αυτού που κάνεις και κυρίως αν δεν πιστέψεις στις δυνάμεις, με τις οποίες συντάσσεσαι, τίποτα δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Και αυτό το διήμερο, αποδεικνύεται ότι όλα μπορούν να γίνουν πράξη, με σωστό και οργανωμένο σχεδιασμό και με ειλικρινή συνεργασία» και τόνισε χαρακτηριστικά  «Πρέπει να επενδύσουμε και να στηρίξουμε την ανάπτυξη και διάδοση δράσεων στην κοινωνία με στόχο την διαμόρφωση μιας κουλτούρας υγιεινού τρόπου ζωής.  Ένας εξίσου σημαντικός λόγος που ώθησε στην υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος πηγάζει από την ίδια την αξία των κρητικών προϊόντων. Αν υπάρχει μια περιοχή στην χώρα μας, η οποία να μπορεί να συγκεντρώσει ταυτόχρονα όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τις ομορφιές που κρύβει η Ελλάδα, αν μπορεί ένας τόπος να συνδυάσει τη γεύση και τα αρώματα, με εικόνες αναμνήσεων, αυτό το μέρος δεν είναι άλλο από την Κρήτη.»

Στη διάρκεια της Ομιλίας του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης τόνισε οτι «Το Παγκρήτιο Φόρουμ από την πρώτη κιόλας διοργάνωσή του το 2012, από τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου,  είχε και έχει για πυρήνα μια απλή ιδέα: να συνδεθεί παραγωγικά ο πιο δυναμικά αναπτυσσόμενος τομέας της Κρητικής οικονομίας, ο τουρισμός,  με την αγροτική παραγωγή, τη μεταποίηση και τη βιοτεχνία και να αναπτυχθούν συνέργειες μεταξύ τους. Με τη διεξαγωγή του Παγκρήτιου  Φόρουμ στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας  φιλοδοξούμε  να ενισχύσουμε το πλέγμα παραγωγικών δραστηριοτήτων που έχει δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια  και να καταθέσουμε μια α νέα πρόταση γνωριμίας προς τους εκπροσώπους Ξενοδοχείων και Δικτυών Διανομής από όλη την Ελλάδα με την κρητική διατροφή, τον πολιτισμό και την τοπική παραγωγή της Κρήτης.»